XYZ skopor

XYZ Skopor för grus och lättmaterial, planeringsskopor och specialskopor.

 

Skopor för grus – Skopor för många ändamål

Skopor med lång botten och rymlig höjd som ger stor volym. Rundad botten ger en effektiv fyllning och lossning, utan invändiga komponenter som hindrar lasten från att släppa från skopans väggar. Utrustade med ett skärstål 15×150 mm och slitstål 8×80 mm runt ytterkant samt horisontellt under skopan.

Levereras med SMS- (Trima) eller Euro-fäste som standard.
SMS har en lutning framåt på 10° och Euro har lutning framåt på 25°, fästena är placerade högt upp på skopan.

Planteringsskopa

Populär modell i många bredder. Planeringsskopan har en låg bakkant (endast 500 mm) och lång botten för god sikt till skopspetsen. Den har lutande bakkant och fästen för att passa moderna frontlastare, kompaktlastare och lätta hjullastare.

Planeringsskopan har en optimerad konstruktion som gör skopan starkare men inte tyngre och en konisk utformning för enkel tömning. Utrustade med ett skärstål i framkant med 500 Brinell kvalitet, för lång livslängd. Slitstål 12×100 mm runt ytterkant samt vertikalt under skopan i Brinell 400 kvalitet för ökad livslängd vid planering.Finns med universal förhöjning som kan anpassas till planeringsskopor från 1,8 – 2,4 m för att ge skopan en större volym.

Specialskopa

Specialskopa Skopa 3P utformning koniskt för enkel tömning. Den är utrustad med tippfunktion som gör att skopan kan tippas under belastning. Finns i två bredder, 1 200 och 2 000 mm. Skopa 3P 2000 är utrustad med förstärkningsstag i mitten.