Proffsmaskiner från Pellenc

logo PELLENC 30 cm 2

Batteridrivna proffsmaskiner från Pellenc.

Våra kunder har länge efterfrågat handhållna maskiner. Nu har vi hittar batteridrivna proffsmaskiner som motsvarar de krav våra kunder har på sina maskiner. De smarta batterierna går att stänga av och gå i dvala för att inte självförstöra sig. Ett inbyggt kretskort kontrollerar laddcyklarna och ger information om driftstider, redskapsanvändning mm. Maskinerna har varit till stor belåtenhet hos våra kunder.

Pellenc har 25 års erfarenhet inom batteriteknik för professionella produkter och 10 år med Ultra Lithium Batteri ULIB

Det finns fem olika batterier att välja mellan. Ett batteri, Ultra Litium Batteri ULIB  väger 3,5kg och är på 10.6AH.
Detta exempel ger en operationstid på 3-7 ARBETSDAGAR!

 

 

Sekatör Lixion och Treelion är skonsamt för både träd & personal!

lixion_so_larsson maskintreelion_so_larsson maskinI dagsläget har Pellenc 2 olika sekatörer i sitt produktsortiment. Lixion som är en sekventiell sekatör där bladet följer fingrets rörelse när man klipper. Treelion som är den senaste av Pellencs sekatörer har ett flertal inställningar.
Båda sekatörerna är kompatibla med alla Pellencs batterier med hjälp av en adapter. Treelion finns även i flera längder vilket underlättar beskärningen i olika höjder. Bladöppningen på Treelon är på hela 65 mm vilket ger en klipp diameter på 45 mm, klippkraft upp mot 2 ton.
På Lixion är bladöppningen 53 mm och klippdiametern 35 mm. Detta gör att arbetsbelastningen vid beskärning blir så skonsam som möjligt.

.

Lövblåsen Airion

2Airion_SO Larsson MaskinDen handhållna lövblåsen Airion är ett professionellt ultralätt verktyg på 2,6 kg. Den är lätthanterlig och avger endast 80dB, väldigt tyst, den är idealisk för arbete i bullerkänsliga områden. Airion är miljövänlig och går på Pellencs Litiumjon Batterier producerar därför inte  CO2.

Trimmer excelion 2000

Excelion_2000_so Larsson MaskinTrimmer excelion (ny 2013) 2000 mäter sig mot de bensindrivna konkurrenterna. Excelion 2000-trimmer är ett unikt verktyg, det kombinerar en borste och en gräsklippare i ett.
Multifunktionshuvudet som utvecklats av Pellenc kan monteras utan verktyg. Du kan använda knivtråd som är tillverkad av polyamid eller välja bland metallblad anpassade till dina specifika arbetsuppgifter. Grästrimmern har även utbytbart fäste så att man kan sätta fast en kniv för grövre röjning.
Excelion är betydligt lättare, endast 5,4kg, än de tyngsta bensindrivna. Du kan dessutom anpassa ditt verktyg till din kroppsform vilket ger dig bästa möjliga arbetskomfort. Pellencs har fyra olika hastigheter,  gör anpassning till växtligheten lätt. Tyst, snabb och extremt lätt är Excelion utan tvekan den nya trimmern för proffs. I likhet med Pellencs övriga produkter använder Excelion Ultra Litium Batteriets med snabb uppstart och garanterat en drift fri från föroreningar och lukter.

 

Arbetsmiljö
Mindre vibrationer, inga avgaser och ljud på ca 80 dB samt smidigare och lätare maskiner gör arbetsmiljön bättre för anställda.
En Batteri 1100 kan ha upp till 30% mer energi och väga 2 kg mindre än konkurrenterna.
Med 44V får man också samma prestationer som professionella bensin maskiner.

 

 Läs mer här!